dinsdag 26 oktober 2010

Peer-kardemom cake


Tas inpakken: Matje? Check! Slaapzak? Check! klimschoenen? check! ...zo bijna alles ingepakt, bijna ... want in de cake staat nog in de oven. Hij ruikt in ieder geval al lekker, hopelijk smaakt hij goed na het klimmen van wat leuke routes.

Ingrediënten:

100 gram cakemeel

2 eieren (op kamertemperatuur)
100 gram roomboter (ook op kamertemperatuur)

100 gram suiker

1 snufje zout
2 peren

1/2 theelepeltje kardemom


Klop de boter zacht met de mixer, de boter moet hierdoor wat lichter worden. Mix daarna de suiker door de boter. Mix dan de eieren één voor één erdoor. Tot slot voeg je het meel, zout en de kardemom toe. Mix het geheel nog 3 minuten, je krijgt nu een luchtig cakebeslag.
Voeg dan je stukjes peer toe aan het beslag. En giet het in de cake vorm. Ik bedek de cake vorm altijd met een laagje bakpapier, hierdoor weet je zeker dat je de cake heel uit de vorm kunt halen. Zet de cake in de oven en bak in 45 minuten gaar en bruin. Als je er een cocktailprikkertje insteekt en die komt er droog uit, dan is de cake klaar. De cake blijft een beetje zacht en smeuïg van binnen door de appels.

ps. dit was een relatief lage cake, als een hogere cake wilt bakken neem dan: 250 gram bloem, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten